Vohvelikahvila on kesäkahvila ja se on avoinna toukokuun viimeisestä viikosta elokuun loppuun. In EnglishFacebook

Maanantai-perjantai 10.30-19, lauantai 10-18 ja sunnuntai 12-18.

Taiteilijoiden taideleipomo

 

Taideleipomo-yhdistys on kokkolalaisten taiteilijoiden ja taidekäsityöläisten yhdistys, joka toimii museokorttelissa, entisessä Forsnabban leipomossa.

 

Taitelijoiden näyttely- ja myyntipaikan Taideleipomon erikoinen nimi on syntynyt Vohvelikahvilan korttelin historiasta. 1800-luvulla alkanut kaupungin kasvu vaati lisää leipää ja leivonnaisia, johon tarpeeseen leipurimestari Carl Fredrik Sandqvist perusti tähän kortteliin yhden alueen merkittävimmistä leipomoista. Yli 150 vuotta myöhemmin Vohvelikahvila tarjosi upean miljöön myös kulttuurinälkään, kun kymmenen paikallista Taideteollisen korkeakoulun (TAIK) käynyttä taiteilijaa totesivat: Mehän leivomme myös taidetta."

 

Taideleipomoyhdistys haluaa edistää paikallista kulttuurielämää tarjoamalla "kohtauspaikan" yleisölle ja ammattitaitoisille taiteentekijöille yhdistyksen näyttelytilassa ja myymälässä. Yhdistykseen kuuluu taiteilijoita, kuvataiteilijoita (maalauksia, grafiikkaa, veistoksellista rautalankatekniikkaa), keraamikkoja, hopeaseppä, tekstiilitaiteilijoita jne. Taideleipomon yhteydessä on Vohvelikahvila, jonka kabinetissa vaihtuvia näyttelyitä. 

 

Yhteyshenkilö: Jaana Torikka
Osoite: Pitkänsillankatu 26, 67100 Kokkola
Puhelin: 040 716 4642
Sähköposti: jaana.torikka@hotmail.com

 

www.facebook.com/taideleipomo

www.taideleipomojavohvelikahvila.com